Wijnproefavond met de wijnmaker

De wijnproefcursus voor iedereen.

Sinds 2015 is er een wijngaard aangelegd bij het klooster Sint- Catharinadal. Begin oktober 2017 was de eerste oogst en in juni 2018 zijn de eerste flessen in de verkoop gekomen. De wijngaard is ontstaan voor het behoud van het klooster Sint-Catharinadal.

Een geweldige plek om kennis te maken met wijn en dit met elkaar te delen.

Andries Burger van Paul Cluver Wines is op deze avond aanwezig. Hij is ook de wijnmaker van Sint- Catharinadal.

Beschrijving

We proeven 6 wijnen en er wordt ingegaan op de etiketten, druivenrassen en de diverse wijnlanden. De wijnen van Sint- Catharinadal in Nederland en de Zuid-Afrikaanse wijnen van Paul Cluver zullen hierin centraal staan.

Lesrooster
13-11-2018Les 1:Introductie wijnbouw en wijn maken, etikettenleer en de belangrijkste wijnlanden.
20-11-2018Les 2:Proeven volgens WSET methode/basis druivenrassen.
27-11-2018Les 3:wijn en spijs combinaties.
Locatie

All about Wine / St. Catharinadal
Kloosterdreef 3
4901 PH Oosterhout NB

Docent

Marc Mulder

Tijd

Dinsdagavond 9 oktober 2018 van 19.00 uur / 21.00 uur

"The story behind the label"

Met veel enthousiasme wil ik mijn passie voor wijn overbrengen op andere mensen. Doordat ik ben aangesloten bij W.S.E.T (Wine Spirit & Education Trust) is de cursus internationaal erkend. De cursus wordt gegeven op 3 niveaus en loopt op in moeilijkheidsgraad. Foundation, Level 2 Award in Wines and Spirits en Level 3 Award in Wines and Spirits. De cursussen zijn zeer geschikt voor zowel particulieren als voor mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn. Voor de wijncursus Foundation krijg je een certificaat van deelname namens All about Wine. Vanaf Level 2 (Intermediate ) is een wereldwijd erkend diploma te behalen. Na het succesvol afronden van de Advanced is er de mogelijkheid om door te stromen naar de Diploma Course. De hoogste wijnopleiding van Nederland gegeven door Masters of Wine.

Cursussen

Er zijn 5 soorten cursussen: Foundation, Level 2 Intermediate, Level 3 Advanced, Masterclass en een Wijnproefavond met de wijnmaker. Voor meer informatie over data en omschrijving klik hieronder op de cursus en locatie.

16 nov 2018 | Oosterhout

Masterclass, Italiaans


Thema italiaans !! We proeven 6 wijnen met bijpassende amusehapjes. Uiteraard wordt de proeverij begeleid met een no nonsens verhaal over wijn. Bij 2 personen is de totaalprijs €60,-

Verkoopprijs €35,-

Informatie

24 sept 2018 | Tilburg

Level 2 Intermediate


Award in Wines and Spirits; Deze sterke Nederlandstalige basiscursus is uitermate geschikt voor zowel particulieren als mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn.

Verkoopprijs €525,-

Informatie

6 nov 2018 | ‘s-Hertogenbosch

Level 3 Advanced


Award in Wines and Spirits:Een Nederlandse wijncursus die bedoeld is voor mensen die al enige wijnkennis bezitten en zich verder willen verdiepen. Qua niveau sluit deze cursus zeer goed aan op de Intermediate Certificate cursus

Verkoopprijs €1095,-

Informatie

13 nov 2018 | Oosterhout

Foundation


Deze wijnproefcursus is voor iedereen die in korte tijd meer te weten wil komen over wijn. In deze drie avonden maken we kennis met de techniek van het proeven volgens de WSET methode.

Verkoopprijs €150,-

Informatie

3 okt 2018 | ‘s-Hertogenbosch

Level 2 Intermediate


Award in Wines and Spirits; Deze sterke Nederlandstalige basiscursus is uitermate geschikt voor zowel particulieren als mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn.

Verkoopprijs €525,-

Informatie

Sinds 1 maart 2012 is All about Wine opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)en is daardoor een officieël gecertificeerd opleidingsinstituut.