Foundation

De wijnproefcursus voor iedereen.

Deze wijnproefcursus is voor iedereen die in korte tijd meer te weten wil komen over wijn. In deze drie avonden maken we kennis met de techniek van het proeven volgens de WSET methode. Sinds 2015 is er een wijngaard aangelegd bij het klooster St. Catharinadal. Een geweldige plek om kennis te maken met wijn en dit met elkaar te delen.

Beschrijving

Elke avond worden er minimaal zes wijnen geproefd. Er wordt ingegaan op de etiketten, druivenrassen en de diverse wijnlanden. De laatste les proeven we enkele wijn- en spijscombinaties. De cursusavonden zijn van 19.00 tot 21.00 uur.

Het cursusgeld bedraagt €150,- per persoon en is inclusief wijnen, 2 proef-glazen, cursusmap en een kortingsbon van €45,- op de Intermediate wijncursus van All about Wine. Na afloop krijgt U een certificaat van deelname.

Lesrooster
07-11-2017Les 1:Introductie wijnbouw en wijn maken, etikettenleer en de belangrijkste wijnlanden.
14-11-2017Les 2:Proeven volgens WSET methode/basis druivenrassen.
21-11-2017Les 3:wijn en spijs combinaties.
Locatie

All about Wine / St. Catharinadal
Kloosterdreef 3
4901 PH Oosterhout NB

Docent

Marc Mulder

Tijd

Dinsdagavond van 19.00 uur / 21.00 uur

"The story behind the label"

Met veel enthousiasme wil ik mijn passie voor wijn overbrengen op andere mensen. Doordat ik ben aangesloten bij W.S.E.T (Wine Spirit & Education Trust) is de cursus internationaal erkend. De cursus wordt gegeven op 3 niveaus en loopt op in moeilijkheidsgraad. Foundation, Level 2 Award in Wines and Spirits en Level 3 Award in Wines and Spirits. De cursussen zijn zeer geschikt voor zowel particulieren als voor mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn. Voor de wijncursus Foundation krijg je een certificaat van deelname namens All about Wine. Vanaf Level 2 (Intermediate ) is een wereldwijd erkend diploma te behalen. Na het succesvol afronden van de Advanced is er de mogelijkheid om door te stromen naar de Diploma Course. De hoogste wijnopleiding van Nederland gegeven door Masters of Wine.

Cursussen

Er zijn 3 soorten cursussen: Foundation, Level 2 en Level 3. Voor meer informatie over data en omschrijving klik hieronder op de cursus en locatie.

10 nov 2017 | Oosterhout

Masterclass


Thema Itiliaans !! We proeven 6 wijnen met bijpassende amusehapjes. Uiteraard wordt de proeverij begeleid met een no nonsens verhaal over wijn. Bij 2 personen is de totaalprijs €60,-

Verkoopprijs €35,-

Informatie

5 maart 2018 | Oosterhout

Level 2 Intermediate


Award in Wines and Spirits; Deze sterke Nederlandstalige basiscursus is uitermate geschikt voor zowel particulieren als mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn.

Verkoopprijs €525,-

Informatie

28 febr 2018 | Oosterhout

Level 3 Advanced


Award in Wines and Spirits :Een Nederlandse wijncursus die bedoeld is voor mensen die al enige wijnkennis bezitten en zich verder willen verdiepen. inclusief certificering

Verkoopprijs €1095,-

Informatie

Sinds 1 maart 2012 is All about Wine opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)en is daardoor een officieël gecertificeerd opleidingsinstituut.