Educatie

Wine internationale wijnopleidingen

Het in Londen gevestigde prestigieuze Wine & Spirit Education Trust (WSET) is opgericht in 1969 om te voorzien in wijnopleidingen en trainingen van hoog niveau. Sindsdien is de WSET uitgegroeid tot de grootste wijnopleider ter wereld met wereldwijd jaarlijks meer dan 20.000 studenten. De diploma’s van de WSET zijn internationaal erkend en worden veel gevraagd.

"The story behind the label"

Wij gaan altijd op zoek naar wijnen met een eigen verhaal ofwel ”The story behind the label”. Onze passie over wijn delen wij graag met iedereen die daarvoor openstaat. Hierbij worden wij steeds opnieuw geïnspireerd door de enorme variëteit aan kwaliteit en aanbod in de wereld.

Cursussen

Met veel enthousiasme willen wij onze passie voor wijn overbrengen op andere mensen. Doordat wij zijn aangesloten bij W.S.E.T (Wine Spirit & Education Trust) is de cursus internationaal erkend. De cursus wordt gegeven op 3 niveaus en loopt op in moeilijkheidsgraad. Foundation, Level 2 Award in Wines en Level 3 Award in Wines. De cursussen zijn zeer geschikt voor zowel particulieren als voor mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn. Voor de wijncursus Foundation krijg je een certificaat van deelname namens All about Wine. Vanaf Level 2 (Intermediate ) is een wereldwijd erkend diploma te behalen. Voor het examen van level 2 moet u op 20 uur zelfstudie rekenen. Er zijn geen specifieke vooropleidingen vereist voor deze wijncursus. Bij deelname level 3 wordt level 2 aanbevolen. Na het succesvol afronden van de Advanced is er de mogelijkheid om door te stromen naar de Diploma Course. De hoogste wijnopleiding van Nederland gegeven door Masters of Wine.

Er zijn 3 soorten cursussen: Level 1 Foundation, Level 2 Intermediate en Level 3 Advanced. Voor meer informatie over data en omschrijving klik hieronder op de cursus en locatie.

Level 1

Foundation

Deze wijnproefcursus is voor iedereen die in korte tijd meer te weten wil komen over wijn. In deze drie avonden maken we kennis met de techniek van het proeven volgens de WSET methode.

 • 24 april, 8 mei & 15 mei 2024
 • Oosterhout

Verkoopprijs €150,-

Inschrijven

Level 2

Intermeditate

Award in Wines; Deze sterke Nederlandstalige basiscursus is uitermate geschikt voor zowel particulieren als mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn.

 • 30 september 2024
 • Tilburg

Verkoopprijs €550,-

Inschrijven

Level 2

Intermeditate

Award in Wines; Deze sterke Nederlandstalige basiscursus is uitermate geschikt voor zowel particulieren als mensen die beroepsmatig bezig zijn met wijn.

 • 2 oktober 2024
 • Oosterhout

Verkoopprijs €550,-

Inschrijven

Level 3

Advanced

Award in Wines: Een Nederlandse wijncursus die bedoeld is voor mensen die al enige wijnkennis bezitten en zich verder willen verdiepen.

 • Voorjaar 2024
 • Tilburg

Verkoopprijs €1095,-

Inschrijven

Momenteel zijn alle beschikbare cursussen al begonnen. Het is dan ook niet meer mogelijk hier aan deel te nemen.

Workshop

Naast W.S.E.T. gecertificeerde cursussen bieden we ook een enkele workshops. Bekijk hieronder ons aanbod.

Het is momenteel niet mogelijk om voor workshops in te schrijven.

Masterclass, Italiaans

Thema Italiaans !! We proeven 6 wijnen met bijpassende amusehapjes. Uiteraard wordt de proeverij begeleid met een no nonsens verhaal over wijn. Bij 2 personen is de totaalprijs €60,-

 •  3 december 2021
 •  Oosterhout

Verkoopprijs 1 pers. €35,-

Inschrijven

Masterclass, Spaans

Thema Spaans !! We proeven 6 wijnen met bijpassende amusehapjes. Uiteraard wordt de proeverij begeleid met een no nonsens verhaal over wijn. Bij 2 personen is de totaalprijs €60,-

 •  13 december 2021
 •  Oosterhout

Verkoopprijs 1 pers. €35,-

Inschrijven

Masterclass, Zuid-Afrikaans

Thema Zuid-Afrikaans !! We proeven 6 wijnen met bijpassende amusehapjes. Uiteraard wordt de proeverij begeleid met een no nonsens verhaal over wijn. Bij 2 personen is de totaalprijs €60,-

 •  20 december 2021
 •  Oosterhout

Verkoopprijs 1 pers. €35,-

Inschrijven

Wijnproefavond met de wijnmaker

We proeven 6 wijnen en er wordt ingegaan op de etiketten, druivenrassen en de diverse wijnlanden. De wijnen van Sint- Catharinadal in Nederland en de Zuid-Afrikaanse wijnen van Paul Cluver zullen hierin centraal staan.

 • binnenkort meer informatie
 • St. Catharinadal, Oosterhout

Verkoopprijs €35,-

Inschrijving uitgeschakeld

Sinds 1 maart 2012 is All about Wine opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daardoor een officieel  geregistreerd opleidingsinstituut en mag daardoor BTW vrij factureren.